Zonder woorden communiceren

Je familie opstellen en vervolgens zien en ervaren wat er dan gebeurt is heel waardevol. Het geeft vaak verheldering over bepaalde vraagstukken waar je niet uitkomt. Om een opstelling te kunnen doen zijn er ook representanten nodig. Deze mensen hoeven geen familie te zijn van de vraagsteller.

De vraagsteller vraagt een persoon om representant te zijn voor een familielid. De vraagsteller kan zo van een afstand waarnemen wat er in zijn of haar familie speelt. Er kunnen bijvoorbeeld verstrikkingen aan het licht komen, die hebben geleid tot stagnatie in het leven van de vraagsteller. Blijft het feit dat geen duizend woorden kunnen uitdrukken wat opstellingen inhouden. Enkel het ervaren van opstellingen kunnen een duidelijk beeld scheppen en het diepe gevoel van dankbaarheid achterlaten dat je het hebt mogen meemaken.

Vanuit privacy overwegingen tonen wij geen foto’s van onze opstellingen en/of onze deelnemers. Wel willen wij jullie af en toe een inkijk geven in de ruimte waar de opstellingen plaatsvinden, van onze locatie of andere momenten waarbij de privacy niet in het geding is.

“Opstellingen bieden de mogelijkheid àlle feiten inzichtelijk te maken en op basis van die feiten te ontdekken waar, wat en hoe je optimale ontwikkelingen in gang kunt zetten, moves kunt maken, en niet onbelangrijk werkelijk kunt ervaren wát dat betekent”

Er kunnen ook voorwerpen worden ingezet als representant. Als voorbeeld werd in één van onze opstellingen de chaos als representant ingezet. De vraagsteller werd gevraagd om een voorwerp te kiezen voor de chaos zodat deze ook inzichtelijk werd.

Er werd niet één maar heel veel voorwerpen, nl. stoelen gekozen. Zie onderstaande foto voor het resultaat van het inzetten van de chaos. Het neerzetten van de stoelen gebeurde zo snel en vanuit het hart dat wij er zelf ook door verrast werden. Een heel mooi voorbeeld van zonder woorden communiceren: de chaos was zeer aanwezig in de familie van de vraagsteller en werd hiermee wel heel duidelijk zichtbaar gemaakt.

Dit kan alleen gebeuren als er met diep vertrouwen, liefde en respect gewerkt wordt door alle deelnemers en begeleiders van de opstellingen. En dat is nu juist waar ons team de allerhoogste prioriteit heeft gelegd. Zonder deze basis geen opstellingen. Wij kijken vanuit ons hart!

chaos bij familieopstellingen |www.familieopstellingenoverijssel.nl
stoelen als chaos – zonder woorden communiceren| familieopstellingen Overijssel

PS. Op 14 mei as. zijn wij met onze familieopstellingen in Praktijk Dieze Oost, Zerboltstraat 61C te Zwolle en op 7 mei as. zijn wij weer present op onze locatie Hotel Kasteel Geulzicht te Berg en Terblijt. Aanmeldingen voor deze workshops zijn natuurlijk al mogelijk via ons info@familieopstellingenoverijssel.nl, info@familieopstellingenlimburg.nl.
We zouden het ook zeer waarderen als je onze facebookpagina een like geeft.

Graag tot ziens in liefde en vertrouwen,

Rogier, Monique en Mirella

Team Familieopstellingen Overijssel en Familieopstellingen Limburg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *